Motorcyklar för den sportige

Dessa typer av motorcyklar kan ganska enkelt beskrivas som landsvägsregistrerade banracers. De kallas ibland också för plastraketer,och allt som oftast har de mycket starka motorer. För det mesta är dessa av modellen V-twin eller fyrcylindrig radmodell. Det finns i dag sportmotorcyklar som har lika många hästkrafter som motorcykeln är tung och flera av dem kan ha en topphastighet på upp mot 300 kilometer i timmen.

På dessa motorcyklar är allt helt anpassat för hög fart och för det mesta är det komforten som fått stå tillbaka för att prestandan ska kunna vara på topp. Med en framåtlutad körställning och brant knävinkel är färden sällan bekväm. Dessutom är sadeln ofta hård och fjädringen har för det mesta mycket kort fjädringsväg. Detta bidrar till mindre körkomfort. Dock finns både aerodynamisk kåpa och riktigt kraftiga bromsar.

Dessa motorcyklar, ska precis som alla andra hanteras mycket varsamt, men det krävs dock både respekt och omdöme för själva maskinen. Med en sportmotorcykel kan man ha riktigt roligt på bana eller på kurviga vägar, men som transportmedel bör man välja en annan typ av cykel. Ofta är dessa typer av motorcyklar också mycket dyra när det gäller försäkring.

steady-blogging