Enduro

I denna motorsport kör man i svår terräng på olika banor. Sportens namn kommer från italienskans eller spanskans form av engelskans endurance, vilket betyder uthållighet. Detta är mycket viktigt i denna sport. Denna sport kan också köras med snöskoter, vilket kan vara bra att känna till. I Sverige finns ett nationellt idrottsförbund för enduro och detta heter Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet och förkortas Svemo. Detta består av ungefär 500 olika lokala klubbar och det är också de som godkänner olika banor, de utfärdar licenser och de bevakar också olika regler.

Detta är utan tvekan den motorcykelgren som har allra flest aktiva i Sverige, och det finns allt från elit till rena motionsåkare. Novemberkåsan är troligen den allra mest kända svenska tävlingen i Enduro.

Om man vill börja tävla i Enduro kan man göra det redan som barn, då i så kallade guldhjälmstävlingar. Man måste dock ha gått licenskurser och därigenom fått sin guldhjälmslicens. Man kan från och med det år man fyller 12 köra motorcyklar i typ två tävlingar med 85 cc. Senior kallas man först när man fyllt 23 år, och när man fyller 40 är man veteran.

steady-blogging